Vraag
Hoe ziet een campingplaats eruit?
Antwoord:
Back-In camperplaatsen
Bij deze camperplaatsen kun je de camper vanaf één kant inrijden. Hierdoor moet je dus even goed opletten wanneer je gaat inparkeren. Het beste is om gebruik te maken van een ‘spotter’, deze persoon functioneert als achteruitkijkspiegel en geeft de bestuurder aanwijzingen bij het inparkeren. Je beschikt namelijk niet over een achteruitkijkspiegel in de camper.
Pull-Through camperplaatsen
Bij deze camperplaatsen kun je via twee kanten inparkeren. Hierdoor kun je dus bij vertrek meteen doorrijden. Je hebt geen spotter nodig en je hoeft niet moeilijk achteruit te steken. Een stukje gemak!
Full Hook-up camperplaatsen
Deze camperplaatsen zijn voorzien van elektra, water en riool. Met deze plaatsen ben je van alle gemakken voorzien en kun je faciliteiten als bijvoorbeeld de douche en oven optimaal gebruiken. Vaak kun je voor de elektriciteit kiezen tussen 30 of 50 ampère.
Partial Hook-up camperplaatsen
Deze camperplaatsen zijn vaak alleen voorzien van water en elektra, maar het kan ook voorkomen dat deze alleen voorzien zijn van elektra. Vaak hebben deze campings een centraal punt voor het lozen van afvalwater en het bijvullen van water.
Dumpstation
Het lozen van afvalwater wordt ook wel dumpen genoemd, vandaar de naam ‘dumpstation’. De camper is voorzien van een Grey Water Tank, het afvalwater van je gootsteen en douche en van een Black Water Tank, het afvalwater van het toilet. Om deze tanks te legen heb je een dump station nodig. Dit is een afvoer naar het riool. Met een afvoerslang sluit je de afvoer van de camper aan op het gat/de dumpstation in de grond. Eerst loos je het afval van de Black Water Tank en vervolgens die van Grey Water Tank. Vervolgens sluit je met de hendel de openingen van de tanks en berg je de slang op in de daarvoor bestemde plaats in de camper. Het is even een klusje waar je aan moet wennen, maar uiteindelijk valt het allemaal mee!
Leuk om te weten: De meeste campingplaatsen in Canada en Amerika zijn voorzien van een picknicktafel en een vuurkring waar je 's avonds een heerlijk vuurtje kan maken. Het hout voor dit kampvuur ligt vaak op verschillende plaatsen op de camping en tegen een bepaald bedrag mag je zoveel hout gebruiken als je wilt. Wel handig om gebruik te maken van je bijl om de houtstukken wat kleiner te maken. Binnen no time heb jij een heerlijk vuur waar je van kunt eten of gewoon lekker kunt opwarmen.