Vraag
Wat kan ik verwachten van JetBlue?
Antwoord:
JetBlue is een relatief jonge Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, die vliegen leuk wil maken en de dingen net even anders doet dan de andere luchtvaartmaatschappijen. Zij hebben bijvoorbeeld een pantry achterin het vliegtuig waar je altijd gratis snacks en drinken kunt halen. JetBlue vliegt naar een groot aantal bestemmingen in de Verenigde Staten. Er zijn twee klasses beschikbaar Economy en Business Class.
Doorverbindingen vanaf HUB’s (overstap airports)
- Deze worden door JetBlue vanaf New York JFK en Boston aangeboden.
Wat betekent dat overstappen?
- Op de luchthaven New York JFK heeft JetBlue haar eigen terminal waardoor overstappen snel en efficiënt is.
Stopover
Een stopover betekent dat je voor een paar dagen uitstapt in een van de gateway-steden, zoals New York of Boston. Het is fijn hier alvast te acclimatiseren voor als je naar West-USA gaat. Je mag een stopover veelal gratis maken als je een retour West-USA of Florida hebt. Je betaalt wel extra voor bijvoorbeeld de verblijfkosten.
Pitch
Wat is dat nu precies? Dat is de ruimte tussen jouw stoel en de stoel voor je. Let wel: de ‘pitch’ wordt gemeten vanaf de achterzijde van je rugleuning tot en met de achterzijde van de rugleuning van de stoel voor je. Voor trans-Atlantische vluchten bedraagt de pitch:
- Economy Class: circa 84 centimeter
- Economy Even More: circa 96 centimeter
- Businessclass (Mint): circa 147 centimeter waarbij je individueel zit, met mogelijkheid voor horizontale bedden. Alleen op intercontinentale vluchten
Maaltijden
Tijdens de trans-Atlantische vlucht krijg je een maaltijd, afgestemd op het tijdstip van de dag. Vlak voor aankomst krijg je nog een snack. Alcoholische drankjes zijn inbegrepen tijdens de vliegreis. Ook kun je altijd snacks en drinken halen achterin het vliegtuig. Binnenlands krijg je afhankelijk van de duur van de vlucht een non-alcoholisch drankje en een klein zakje pinda’s. Op de luchthaven heb je na de security voldoende opties om eten en drinken te kopen om mee te nemen aan boord van de vlucht.
Entertainment
Tijdens de trans-Atlantische vlucht zijn de stoelen voorzien van een eigen entertainmentscherm. Wij adviseren je eigen headset mee te nemen. Op het entertainmentscherm worden films, tv-programma’s, spelletjes en radio aangeboden. In de Business Class heb je een iets uitgebreider entertainmentprogramma en een iets groter scherm. Ook heb je de mogelijkheid om eventueel je telefoon of andere elektronische apparaten op te laden. Let wel op dat dit Amerikaanse stopcontacten zijn waarvoor je een goedwerkende converter* nodig hebt. Op binnenlandse vluchten is er een zeer beperkt of geen entertainmentsysteem aanwezig.
*Voor Apple-apparaten heb je een Apple-converter nodig.
WIFI
Wi-Fi is gratis beschikbaar maar vaak enkel te gebruiken voor het versturen van tekstberichten.
Luchthavenbelastingen
In de luchthavenbelasting is een groot deel aan kosten voor brandstof en beveiliging inbegrepen. Vooral de kosten van brandstof zijn door olieprijzen en dollar/euroverhouding sterk fluctuerend. Op het moment dat je je reis bij Doets Reizen reserveert, rekenen wij de op dat moment actuele luchthavenbelastingen. Luchthavenbelastingen veranderen vaak, snel en altijd te laat. De oorzaak zijn de lokale autoriteiten, vooral omdat in de luchthavenbelasting een component beveiligingskosten zit en een component brandstof die gekoppeld is aan olieprijzen. Hierdoor behouden wij ons het recht voor om de luchthavenbelasting tot en met de dag van vertrek te wijzigen en na te belasten. Om deze vervelende verhogingen te voorkomen adviseren wij vaak jouw vliegtickets inclusief luchthavenbelasting op een door ons aangegeven moment volledig te betalen. Zo voorkom je verhoging op verhoging.
Andere boekingsklasse
In de reissommen die wij publiceren op onze website is de laagst geprijsde boekingsklasse inbegrepen. Door vraag en aanbod kan het zijn dat wij een minder goede beschikbaarheid hebben en een andere boekingsklasse qua prijs moeten aanbieden. Je blijft nog steeds in dezelfde Economy klasse vliegen, maar betaalt helaas meer. Wij kijken altijd naar vertrekdagen rondom de door jou gewenste vertrekdatum.
Ruimbagage JetBlue
Per persoon 1 gratis koffer van maximaal 23 kilo. Een eventuele 2e stuks bagage van maximaal 23 kilo mag meegenomen worden, extra kosten bedragen USD 100 per enkele reis. Uitzondering is JetBlue (Economy L-Klasse), de Blue Basic fares zijn namelijk exclusief ruimbagage. Je kunt extra bagage optioneel inchecken tegen het geldende tarief van JetBlue. Ruimbagage is dus niet inbegrepen in dit ticket en zijn voor rekening van passagiers die hiervan gebruik willen maken. De kosten zijn circa EUR 60,- per koffer per enkele reis. Dit tarief is ter indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen.
Fly Green
Je kunt je CO2 uitstoot van je vliegreis compenseren met GreenSeat, kosten 13 euro per persoon per retour.
Relevante veelgestelde vragen
- Hoe druk is het op Schiphol?
- Hoe weet ik of de capaciteitsbeperking op Schiphol effect heeft op mijn reis?
- Wat als ik mijn vlucht mis door drukte bij de security op Schiphol
- Hoeveel bagage mag ik meenemen?
- Ik heb een 'toeslag voor andere boekingsklasse', wat nu?
- Kan ik drukte op schiphol voorkomen?
- Kan ik een stoelreservering maken?
- Mag ik mijn wintersportuitrusting meenemen als ruimbagage?
- Moet mijn koffer op slot?
- Wat is een 'No Flight Fee'?
- Wat is het verschil tussen een e-ticket en een boarding pass?
- Wat kan ik verwachten van Air Canada?
- Wat kan ik verwachten van Air Transat?
- Wat kan ik verwachten van British Airways en/of American Airlines?
- Wat kan ik verwachten van Icelandair?
- Wat kan ik verwachten van KLM en/of Delta Airlines?
- Wat kan ik verwachten van Lufthansa?
- Wat kan ik verwachten van Scandinavian Airlines (SAS)?
- Wat kan ik verwachten van Swissair?
- Wat kan ik verwachten van United en/of Air Canada?
- Wat moet ik doen bij vluchtvertraging?
Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.